Plánované uzávěry v areálu zoo

Mirikina bolívijská

(Aotus azarai boliviensis)
Potrava: 
hmyz
listí, výhony
plody, ovoce
Hmotnost: 
0,8-1,2 kg
Délka: 
24-32 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Primáti
Čeleď: 
Malpovití
Rozmnožování: 
Rodí jedno mládě po 150 - 153 dnech březosti. Nejprve mládě nosí samice, teprve později je předává samci, který je nosí až do 4 - 5 měsíců.
Způsob života: 
Obývají pralesní deštné i sušší oblasti v Jižní Americe, poměrně často je můžeme nalézt v okolí lidských sídlišť. Žijí v párech, mláďata se s rodiči potulují až do dospělosti.
Zajímavosti
Mirikiny jsou jediní zástupci vyšších primátů, kteří jsou aktivní v noci, přímé sluneční světlo jim způsobuje potíže. Mají výborný zrak, ale pravděpodobně nemají barevné vidění. V rodinné tlupě se dorozumívají celou škálou různých zvuků, pachové značky, které zanechávají pomocí moči i výměšků žláz, jim slouží především k meziskupinové komunikaci. V přírodě se dožívají okolo 12 let, v zoologických zahradách až 20 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.