Panda červená

(Ailurus fulgens)
Potrava: 
listí, výhony
malí savci
plody, ovoce
vejce
Hmotnost: 
3-6 kg
Délka: 
okolo 90 cm
Biotop: 
lesy (mírné klima)
Ohrožení: 
ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
pandy malé
Čeleď latinsky: 
Ailuridae
Rozmnožování: 
Panda červená je březí 4-5 měsíců. Rodí většinou 1-2, někdy až 4 mláďata, která mají pomalý vývoj.
Způsob života: 
Obývá chladné a vlhké lesy, džungle a bambusové háje. Výborně šplhá a často se zdržuje na stromech.
Zajímavosti
Její hlavní složkou potravy jsou bambusové listy a výhonky, kterých spotřebuje velké množství, dále se živí různými plody, vejci a drobnými obratlovci.

Fotogalerie