Plánované uzávěry v areálu zoo

Pásovec kulovitý

(Tolypeutes matacus)
Potrava: 
červi, ponravy
hmyz
mravenci, termiti
plody, ovoce
Hmotnost: 
1-1,6 kg
Délka: 
27-35 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
mokřady, bažiny
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Chudozubí
Čeleď: 
Pásovcovití
Čeleď latinsky: 
Dasypodidae
Rozmnožování: 
Březost trvá okolo 120 dní, samice rodí jedno, výjimečné dvě mláďata, která kojí asi 10 týdnů.
Způsob života: 
Má soumračnou a noční aktivitu, přes den se ukrývá v norách. Obývá travnaté oblasti a mokřady.
Zajímavosti
V nebezpečí se dokáže se svinout do těsné koule. Orientuje se především čichem, zrak má slabý. V přírodě dožívá okolo 15 let, ale v zajetí i přes 30.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.