Plánované uzávěry v areálu zoo

Páv korunkatý

(Pavo cristatus)
Potrava: 
červi, ponravy
hmyz
semena, bobule
Hmotnost: 
2,7-6 kg
Délka: 
90 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Hrabaví
Čeleď: 
Bažantovití
Rozmnožování: 
V toku samec roztahuje nádherný vějíř ocasních per a natřásá se před samičkami. Hnízdo bývá umístěné ve vysoké trávě nebo v keřích a je dobře zamaskované. Samice do něj snáší do 10 vajec a sedí na nich 28 - 31 dnů.
Způsob života: 
Obývá džungle a horské lesy v Indii, Pákistánu a na Srí Lance. Samec mívá několik samiček.
Zajímavosti
Přesto, že se pávi chovají v lidské péči již několik tisíciletí, svůj vzhled v podstatě nezměnili. Někdy se mohou vyskytovat bíle zbarvení nebo strakatí jedinci. Páv je také národním ptákem Indie. Ocas samců pávů není pravý ocas, ale ve skutečnosti jej tvoří prodloužené vrchní ocasní krovky, celková délka i s těmito pery může být až dva metry. Dožívá se až 15 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.