Plánované uzávěry v areálu zoo

Plameňák růžový

(Phoenicopterus ruber roseus)
Potrava: 
plankton
Hmotnost: 
2,1-4,1 kg
Výška: 
120-145 cm
Biotop: 
jezera, rybníky
mokřady, bažiny
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Plameňáci
Čeleď: 
Plameňákovití
Rozmnožování: 
Snáší jediné vejce do kuželovitého hnízda postaveného z bahna, na kterém sedí 27 - 31 dnů.
Způsob života: 
Žije v okolí slaných jezer a lagun, ale někdy využívá i sladkou vodu jako je tomu na nejbližším hnízdišti v jižní Francii. V Africe vytváří milionová hejna.
Zajímavosti
Potravu, kterou tvoří převážně plankton získává filtrováním vody zahnutým zobákem, mláďata se líhnou se zobákem krátkým a rovným, ten se teprve později změní v dokonalé filtrační zařízení. Občas se objeví zatoulaní ptáci i na našem území. V přírodě žije okolo 12 roků, v zoologických zahradách se dožívají i přes 40 let.

Fotogalerie

Zvuková galerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.