Plánované uzávěry v areálu zoo

Seriema rudozobá

(Cariama cristata)
Potrava: 
hmyz
malí savci
semena, bobule
Hmotnost: 
1,5 kg
Délka: 
75-90 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
savany
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Rozmnožování: 
Hnízdo z větviček mívá umístěné do 3 metrů nad zemí, snáší do něj 2-3 vejce, mláďata se líhnou za 24-30 dnů. Do šatu dospělých přepeřují asi v půl roce.
Způsob života: 
Obývá jihoamerické pampy, pastviny a jiné volné lokality. Je všežravá, ale často loví hlodavce, malé ptáky, ale i hady.
Zajímavosti
Pohybuje se téměř výhradně na zemi, dokáže velmi rychle běhat a vyvine rychlost až 25 km/h. Je příbuzná obřím dravým ptáků z období třetihor.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.