Plánované uzávěry v areálu zoo

Siamang

(Hylobates syndactylus)
Potrava: 
listí, výhony
plody, ovoce
semena, bobule
Hmotnost: 
12-20 kg
Délka: 
75-90 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Primáti
Čeleď: 
Gibonovití
Rozmnožování: 
Samice rodí po 210 - 255 dnech jedno mládě. Mládě nosí zpočátku zavěšené na břiše. To roste velmi pomalu a plně dospívá až ve věku okolo sedmi let.
Způsob života: 
Žije v malých rodinných skupinách v nížinných i horských tropických pralesích na Sumatře a na Malajském poloostrově.
Zajímavosti
Siamang je největším druhem gibonů, obě pohlaví jsou černě zbarvená a samec bývá menší než samice. Ozývá se ze všech gibonů nejhlasitějším "zpěvem", kterým si označuje v pralesích své teritorium, k tomu mu pomáhá mohutný rezonanční vak na hrdle. Dožívá se okolo 25 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.