Plánované uzávěry v areálu zoo

Sika vietnamský

(Cervus nippon pseudaxis)
Potrava: 
listí, výhony
tráva
Hmotnost: 
20-50 kg
Výška: 
70-80 cm
Biotop: 
lesy (mírné klima)
Ohrožení: 
druh vyhubený v přírodě
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Sudokopytníci
Čeleď: 
Jelenovití
Rozmnožování: 
Po 218 - 229 dnech rodí samice většinou jedno mládě. Dospívají okolo 2. roku života.
Způsob života: 
Obývá lesnaté krajiny. Po většinu roku samice s mláďaty tvoří samostatná stáda, která žijí odděleně od samců.
Zajímavosti
Patří mezi menší zástupce jelena siky, hmotnost mívá 20 - 50 kg a výšku v kohoutku 70 - 80 cm. Původně žil v severním Vietnamu a jihozápadní Číně, v současné době je již v přírodě vyhubený a chová se jen v zajetí, ale uvažuje se o jeho vysazení. Ve volné přírodě byl naposledy spatřen v roce 1990.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.