Plánované uzávěry v areálu zoo

Sova pálená

(Tyto alba)
Potrava: 
malí savci
ptáci
žáby
Hmotnost: 
200-400 g
Délka: 
35-47 cm
Biotop: 
lesy (mírné klima)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Sovy
Čeleď: 
Sovovití
Rozmnožování: 
Ve snůšce mívá 3 - 13 vajec, na kterých sedí pouze samice 31 - 33 dní. Po vylíhnutí jsou mláďata ještě asi 11 dní na hnízdě zahřívána samicí, krmí je oba rodiče. Dospívají do 1 roku.
Způsob života: 
Původně hnízdila ve skalách a stromových dutinách, v současné době však žije i v okolí lidských obydlí.
Zajímavosti
V naší republice je rozšířená především v nižších polohách, její stavy se snižují a odhadují se na 250 - 1000 kusů. Až 90 % její potravy tvoří drobní hlodavci. Dožívá se až 18 let. Naše zoo poskytuje odchovaná mláďata ve spolupráci s občanským sdružením pro ochranu přírody a krajiny „TYTO“ a záchrannou stanicí ČSOP v Bartošovicích na vypouštění do volné přírody.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.