Plánované uzávěry v areálu zoo

SÝČEK OBECNÝ

(Athene noctua)
Potrava: 
hmyz
malí savci
Hmotnost: 
150 - 200 g
Délka: 
23 - 28 cm
Biotop: 
savany
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Sovy
Čeleď: 
Puštíkovití
Čeleď latinsky: 
Strigidae
Rozmnožování: 
Na jaře snáší 3 - 6 vajec, na nichž sedí pouze samice 24 - 25 dní. Hnízdo mláďata opouští po jednom měsíci a vzletná jsou asi v šesti týdnech.
Způsob života: 
Obývá otevřenou zemědělskou krajinu s jednotlivými stromy, nevyhýbá se ani obydleným místům včetně velkoměst.
Zajímavosti
Jeho stavy u nás v posledních letech značně poklesly a odhadují se maximálně na 500 párů.
Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.