Plánované uzávěry v areálu zoo

Tamarín vousatý

(Saguinus imperator)
Potrava: 
hmyz
plody, ovoce
semena, bobule
Hmotnost: 
450 g
Délka: 
23-26 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Primáti
Čeleď: 
Kosmanovití
Rozmnožování: 
Samice po 140 -145 dnech březosti rodí obvykle dvě mláďata. Mláďata nosí samec a samice je předává pouze na kojení.
Způsob života: 
Vyskytuje v amazonských tropických pralesích, kde žije na stromech v menších rodinných skupinkách.
Zajímavosti
Souhrnný název drápkaté opice si tamaríni a kosmani získali díky nehtům přeměněným v drápky, pomocí nich výborně šplhají po stromech. Stejně jako jiní tamaríni a kosmani se živí i mízou a pryskyřicí stromů a keřů, zuby vykousávají otvory do kůry a vytékající šťávy pak chodí olizovat.

Fotogalerie

Zvuková galerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.