Plánované uzávěry v areálu zoo

Teju pruhovaný

(SALVATOR MERIANAE)
Potrava: 
hmyz
měkkýši
plody, ovoce
Hmotnost: 
2,5-7 kg
Délka: 
90-140 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
pralesy (tropy)
řeky, okolí řek
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Plazi
Řád: 
Šupinatí
Čeleď: 
Tejovití
Čeleď latinsky: 
Teiidae
Rozmnožování: 
Teju mohou mít snůšku až 2× ročně. Klade 18–25 i více vajec, samice vejce chrání, mláďata se líhnou po 130 dnech a po vylíhnutí jsou zcela samostatná.
Způsob života: 
Obývá tropické deštné pralesy, savany a polopouště východní a střední Jižní Ameriky. Živí se drobnými živočichy, plody a semeny. Samci jsou mnohem větší než samice.
Zajímavosti
Teju má částečně vyvinutou termoregulaci a jeho teplota může být v noci o 10 °C vyšší než okolní prostředí.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.