Plánované uzávěry v areálu zoo

Toko Deckenův

(Tockus deckeni)
Potrava: 
hmyz
plody, ovoce
semena, bobule
Hmotnost: 
130-200 g
Délka: 
45-50 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
savany
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Srostloprstí
Čeleď: 
Zoborožcovití
Čeleď latinsky: 
Bucerotidae
Rozmnožování: 
Samice snáší dvě až tři bílá vejce do stromových dutin, které zazdívají směsí z bláta, trusu a ovoce. Uprostřed je jen úzký otvor, kterým samec mláďata a samici krmí.
Způsob života: 
Obývá křovinaté buše a řídce zalesněné oblasti do 1700 m n.m. Živí se hmyzem, který sbírá i na zemi, mláďaty a vejci ptáků a různými plody.
Zajímavosti
Samice se od samce pozná podle černě zbarveného zobáku.
Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.