Plánované uzávěry v areálu zoo

Toko šedý

(Tockus nasutus)
Potrava: 
hmyz
ještěři
plody, ovoce
Hmotnost: 
130-200
Délka: 
43-48
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
savany
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Srostloprstí
Čeleď: 
Zoborožcovit
Rozmnožování: 
Samice snáší dvě až čtyři bílá vejce do stromových dutin, které zazdívají směsí z bláta, trusu a ovoce. Uprostřed je jen úzký otvor, kterým samec mláďata a samici krmí.
Způsob života: 
Obývá otevřené lesy a savany v Africe a jižní Arábii. Živí se hmyzem, mláďaty a vejci ptáků a různými plody.
Zajímavosti
Patří k menším druhům zoborožců. Samice se od samce pozná podle načervenale zbarveného zobáku. Mláďata jsou zbarvena více do šeda.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.