Plánované uzávěry v areálu zoo

Tygr ussurijský

(Panthera tigris altaica)
Potrava: 
střední savci
velcí savci
Hmotnost: 
100-280kg
Délka: 
180-280 cm
Biotop: 
lesy (mírné klima)
Ohrožení: 
ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Šelmy
Čeleď: 
Kočkovití
Rozmnožování: 
Samice mívá po 93 - 111 dnech březosti 2 - 4 mláďata, která kojí až půl roku. Ve dvou letech se osamostatňují a dospívají do tří let.
Způsob života: 
Tygři ussurijští žijí samotářsky v rozsáhlých lesích v sibiřské tajze, kde v zimě klesají teploty pod –30 až 40 °C. Loví především divoká prasata a jeleny.
Zajímavosti
Původně se vyskytoval od Bajkalu až po pobřeží Tichého oceánu, v současnosti žije pouze na ruském Dálném Východě. V přírodě jsou jeho stavy odhadovány na 450 - 500 jedinců. Je největším podruhem tygrů, velcí samci mohou mít hmotnost do 300 kg. Dožívá se přes 20 let.

Fotogalerie

Video archiv

Zvuková galerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.