Plánované uzávěry v areálu zoo

Užovka amurská

(Elaphe schrenckii)
Potrava: 
malí savci
Hmotnost: 
do 1 kg
Délka: 
140-180 cm
Biotop: 
lesy (mírné klima)
řeky, okolí řek
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Plazi
Řád: 
Šupinatí
Čeleď: 
Užovkovití
Čeleď latinsky: 
Colubridae
Rozmnožování: 
Páří se v dubnu a květnu po zimování, které trvá několik měsíců. Samice klade 8-15 vajec do tlejícího dřeva nebo pod kameny. Mláďata se líhnou asi za 2 měsíce a po vylíhnutí měří okolo 35 cm.
Způsob života: 
Upřednostňuje vlhké biotopy v okolí vodních ploch a vlhké lesy. Dobře šplhá po stromech.
Zajímavosti
Tato užovka se často chová v teráriích, je to klidný a nekousavý had, pro úspěšné rozmnožování se musí 2-4 měsíce zimovat.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.