Plánované uzávěry v areálu zoo

Užovka červená

(Pantherophis guttatus)
Potrava: 
malí savci
ptáci
Hmotnost: 
300-600 g
Délka: 
120-180 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
lesy (mírné klima)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Plazi
Řád: 
Šupinatí
Čeleď: 
Užovkovití
Rozmnožování: 
Páří se na jaře. Po 2 měsících klade 10 - 30 vajec, o které se dále nestará. Za další dva měsíce se líhnou zcela samostatná mláďata dlouhá 20 - 30 cm.
Způsob života: 
Obývá řídké borovicové lesy, křovinaté lokality a často ji lze zastihnout i v okolí lidských obydlí a na okrajích polí a plantáží. Ukrývá se v hromadách kamení, v rozpadlých zídkách, mláďata i pod kůrou stromů.
Zajímavosti
Užovka červená je jedním z nejčastěji chovaných terarijních zvířat. Je nekousavá a velmi dobře se rozmnožuje. Základní zbarvení je červené, ale byla u ní vyšlechtěna celá řada barevných mutací. V chladnějších oblastech přezimuje v úkrytech 2 - 6 měsíců. Dorůstá do délky 120 - 200 cm. Dožívá se 15 - 25 let.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.