Plánované uzávěry v areálu zoo

VELBLOUD JEDNOHRBÝ

(Camelus dromedarius)
Potrava: 
listí, výhony
tráva
Hmotnost: 
300 – 600 kg
Délka: 
2,3 – 3,4 m
Biotop: 
domácí zvíře
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Savci
Řád: 
Sudokopytníci
Čeleď: 
velbloudovití
Čeleď latinsky: 
Camelidae
Rozmnožování: 
Březost trvá 11–12 měsíců. Mládě je po porodu slabé a několik dnů ještě polehává, matka je kojí 10–12 měsíců. Dospívá ve třech letech.
Způsob života: 
Živí se pouštními travinami a bylinami. V chladnějším období nebo pokud má k dispozici šťavnatou potravu, vydrží bez vody téměř 20 dnů. V létě nebo při namáhavé práci a suché stravě ale jen několik dnů.
Zajímavosti
V divoké formě se v přírodě nevyskytuje. Dodnes není zcela jasný jeho původ, k domestikaci došlo asi před 6 000 lety.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.