Plánované uzávěry v areálu zoo

Želva tuniská

(Testudo graeca nabeulensis)
Potrava: 
listí, výhony
plody, ovoce
tráva
Hmotnost: 
400-600 g
Délka: 
12 cm
Biotop: 
pouště a polopouště
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
zranitelný druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Plazi
Řád: 
Želvy
Čeleď: 
Testudovití
Rozmnožování: 
V přírodě se páří od září do října. Samice snáší od dubna do července 2 - 12 vajec, která zahrabává do mělké jamky. Mláďata se líhnou podle teploty za 2 - 3 měsíce a jsou zcela samostatná.
Způsob života: 
Obývá suché křovinaté oblasti, řídké lesy, pastviny i polopouště, v zimě upadá do zimního spánku.
Zajímavosti
Želva tuniská je poddruhem želvy žlutohnědé neboli řecké, která je rozšířená v jižní Evropě, na Blízkém východě a v severní Africe. Tento poddruh je menšího vzrůstu, dosahuje délky krunýře okolo 12 cm a hmotnosti 400 - 600 g. Od podobné želvy zelenavé se pozná podle nerozděleného nadocasního štítku a trnů na zadních nohou.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.