Plánované uzávěry v areálu zoo

Zoborožec kaferský

(Bucorvus leadbeateri)
Potrava: 
hadi
malí savci
plody, ovoce
Hmotnost: 
3,1-6,2 kg
Délka: 
90-129 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
stepi, buše, prérie
Ohrožení: 
zranitelný druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Srostloprstí
Čeleď: 
Zoborožcovití
Rozmnožování: 
Snáší 2 vejce, na kterých sedí 38 - 41 dnů. Samec v hnízdní dutině samici nezazdívá. Mláďata dospívají ve 4 - 6 letech.
Způsob života: 
Žije v malých skupinkách na afrických pláních, kde je jen jeden pár dominantní, množí se a ostatní mu pomáhají s krmením mláďat.
Zajímavosti
Spolu s příbuzným zoborožcem havraním patří mezi největší druhy zoborožců, dosahuje hmotnosti 2,2 - 6,2 kg, délky 90 - 125 cm a rozpětí křídel 120 - 170 cm. Často se pohybuje na zemi, kde si vyhledává potravu jež tvoří nejrůznější drobní živočichové. Mohou se dožívat i přes 30 let.

Fotogalerie

Zvuková galerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.