Plánované uzávěry v areálu zoo

Zoborožec šedolící

(Ceratogymna brevis)
Potrava: 
hmyz
ještěři
plody, ovoce
Hmotnost: 
1-1,5 kg
Délka: 
65-80 cm
Biotop: 
lesnaté savany, řídké lesy
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
málo ohrožený druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Srostloprstí
Čeleď: 
Zoborožcovití
Rozmnožování: 
Samice snáší 1 - 3 vejce, inkubace trvá 40 dnů a mláďata se osamostatňují po 80 dnech.
Způsob života: 
Žije v párech, na nocovištích se občas objevují hejna o několika stech jedincích.
Zajímavosti
Obývá stálezelené lesy ve východní Africe. V horských lesích severní Tanzanie a pobřežních lesích Keni patří mezi nejběžnější zoborožce, ale v Zimbabwe je ohrožený kvůli ničení přirozeného životního prostředí. Živí se ovocem, hmyzem, malými ptáky, hlodavci, malými plazy a jinými živočichy.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.