Plánované uzávěry v areálu zoo

Zoborožec tmavý

(Anthracoceros malayanus)
Potrava: 
hmyz
ještěři
plody, ovoce
Hmotnost: 
1-1,5 kg
Délka: 
60-70 cm
Biotop: 
pralesy (tropy)
Ohrožení: 
zranitelný druh
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Ptáci
Řád: 
Srostloprstí
Čeleď: 
Zoborožcovití
Rozmnožování: 
Snáší 4 - 7 vajec, na kterých sedí samice zazděná v dutině 24 - 30 dnů.
Způsob života: 
Obývá v párech a menších hejnech původní pralesy, bažinaté zalesněné oblasti i sekundární lesy do 500 m n.m v Malajsii, Indonésii, Thajsku, Singapuru a na Borneu.
Zajímavosti
Zoborožci jsou známí velkým zobákem, který je však díky své konstrukci zároveň velmi lehký. Zoborožec tmavý neboli malajský jak se dříve nazýval má výrazný pohlavní dimorfismus, peří mají obě pohlaví zbarvené černě, ale samec má zobák žlutý kdežto samice jej má černý.

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.