Plánované uzávěry v areálu zoo

Žralok černoploutvý

(Carcharhinus melanopterus)
Potrava: 
hlavonožci
korýši
ryby
Hmotnost: 
až 24 kg
Délka: 
110-180 cm
Biotop: 
moře
Ohrožení: 
druh blízký ohrožení
Kmen: 
Strunatci
Třída: 
Paryby
Řád: 
Žralouni
Čeleď: 
Modrounovití
Rozmnožování: 
Pohlavně dospívá po dosažení délky 110 cm. Je vejcoživorodý, po šestnáctiměsíční březosti rodí samice 2 - 4 mláďata dlouhá 30 - 50 cm.
Způsob života: 
Žije v mělkých lagunách v okolí korálových útesů a mangrovech. Proniká do hloubek až 75 metrů, mláďata se vyskytují v mělčích vodách. Vyskytuje se v Indo-pacifické oblasti, přes Suezský průplav proniká občas i do Středozemního moře.
Zajímavosti
Člověka napadá spíše omylem a jen výjimečně, loví menší druhy ryb, korýše a hlavonožce. Pohlavně dospívá po dosažení délky 110 cm. Žralok černoploutvý patří mezi menší zástupce, dorůstá obvykle 110 - 150 cm. Největší délka se udává okolo 180 cm a hmotnost do 24 kg (v jiných pramenech až 45 kg).

Fotogalerie

Na tomto webu používáme soubory cookie

Na našich webových stránkách používáme soubory cookie, abychom vám poskytli co nejrelevantnější zážitek tím, že si zapamatujeme vaše preference a opakované návštěvy.
Kliknutím na „Přijmout vše“ souhlasíte s používáním všech souborů cookie. Můžete však kliknout na tlačítko „Nastavení souborů cookie“ a poskytnout kontrolovaný souhlas.

Tento web používá soubory cookie ke zlepšení vašeho zážitku při procházení webem. Z nich se ve vašem prohlížeči ukládají soubory cookie, které jsou kategorizovány podle potřeby, protože jsou nezbytné pro fungování základních funkcí webu. Používáme také soubory cookie třetích stran, které nám pomáhají analyzovat a porozumět tomu, jak tento web používáte. Tyto soubory cookie budou ve vašem prohlížeči uloženy pouze s vaším souhlasem. Máte také možnost odhlásit se z těchto souborů cookie. Ale odhlášení některých z těchto souborů cookie může ovlivnit váš zážitek z prohlížení.